DVD Hart van Pasen - voordeelbox - 4DVD

Once we were slaves / Het vlindercircus / …

Deze voordeelbox bevat de films Once We Were Slaves. Het VlinderCircus. De Brug en De Kunstenaar. Deze films brengen allemaal op hun eigen manier een stukje van het paasverhaal aan het licht.

Once We Were Slaves
Hun lot is hetzelfde: de dood. Maar zelf zijn ze totaal verschillend. De één een door de wol geverfde crimineel die zich in alle hevigheid verzet tegen de Romeinse overheersing. De ander een rabbinale student en vredestichter. die het vonnis dat over hem is uitgesproken. weigert te accepteren.

Once We Were Slaves vertelt het indringende verhaal van Jezus' dood aan het kruis door de ogen van de twee (mede) veroordeelden. Een verhaal dat nog altijd uiterst actueel is in een wereld waarin iedereen ten diepste op zoek is naar vrijheid. De film laat zien dat echte vrijheid alles te maken heeft met Jezus' dood en opstanding.

Het VlinderCircus
Tijdens de Grote Depressie in het Amerika van de jaren 30 trekt circusleider Mendez met het Vlindercircus het land door om de mensen wat afleiding te bezorgen. Onderweg stuit hij op Will. een man zonder armen en benen. die als entertainment dient in een zogenaamde 'freakshow'. Will is diepongelukkig en besluit stiekem mee te reizen met het circus van Mendez om zo te ontsnappen aan een leven als attractie. Hij raakt bevriend met de mensen die voor Mendez werken en ontdekt dat zij allemaal een geschiedenis hebben maar van Mendez een nieuwe kans kregen. Ook Will ontdekt dat hij mag zijn wie hij is en hij groeit uit tot een inspiratiebron voor anderen. De rol van Will wordt vertolkt door Nick Vujicic.

De Brug
De Brug is een indringende moderne gelijkenis over een liefhebbende vader. zijn jonge zoon en de noodlottige dag waarop ze proberen een rampzalig treinongeluk te voorkomen. De honderden treinreizigers zijn zich volstrekt niet bewust van het feit dat ze afsnellen op een openstaande brug. Een wanhopige jonge vrouw is getuige van een bijzondere genadedaad. die haar leven en dat van de andere reizigers voor altijd verandert. Zowel aangrijpend als glorieus. brengt De Brug op levendige wijze het grootste offer van liefde. hoop en vergeving in beeld. De film werd genomineerd voor een Oscar.

De Kunstenaar
De Kunstenaar is een verhaal over een dorp waar niet geruzied. maar ook niet bemind wordt. Tot er een vreemdeling arriveert die met zijn kunstwerk leven brengt. Het hele dorp geniet tot een van de bewoners een fatale fout maakt. Kan de creatie van de kunstenaar hersteld worden?

Road To Emmaus is een verfilming van het bijbelverhaal over de Emmaüsgangers. Twee vrienden zijn onderweg van Jeruzalem naar hun woonplaats. Ze snappen niets van de dood van hun rabbi Jezus. Hij was toch de beloofde Redder? Dan voegt een vreemdeling zich bij hen. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe het zit.

10,00 EUR

VoorraadIn voorraad
EAN - code9789492189943
CategoriePasen