Wierook kopen bij Carmelitana

Wierook kopen bij Carmelitana

Wil jij graag een heerlijk moment van ontspanning inlassen, probeer dan zeker even het gebruik van wierook uit. Carmelitana biedt je een ruim aanbod met diverse geuren aan. Neem snel een kijkje naar ons brede en gevarieerde assortiment aan wierook, zowel online in onze webshop als in onze winkel.

Ontdek ons diverse wierook aanbod

Geniet van het aroma van wierook

Origineel is wierook een organische stof afkomstig van het hars van de wierookboom dat wanneer het aangestoken wordt een aangename aromatische geur gaat verspreiden. Er bestaan echter heel veel verschillende soorten types wierook en veelal gaat het om een wierookmengsel. De producten waar wierook van gemaakt wordt, zijn dan ook heel divers. Zo kan wierook gemaakt worden aan de hand van een combinatie van geurende stoffen zoals bloemblaadjes, planten, bladeren, vruchten, wortels, takken, stelen, schors, gommen, harsen en diverse kruiden. Om de geur verder te versterken, worden vervolgens essentiële oliën toegevoegd. Zodra je de wierook aansteekt, zal je merken dat een aangename geur zich door de ruimte verspreidt.

 

Ontdek de verschillende soorten wierook

Wierook wordt gebruikt in verschillende vormen. De wierookstokjes zijn mogelijks meest gekend gezien deze ook veel in huishoudens gebruikt worden. Wierookstokjes hebben een basis uit hout of bamboe en worden omhuld met een laagje wierookmateriaal. Hun brandtijd is afhankelijk van hun grootte. Losse wierook is fijn voor wanneer je zelf een mix wenst samen te stellen met geur naar keuze. Wierook bestaat zowel in direct brandbare en in indirect brandbare versie. De direct brandbare versie kan rechtstreeks aangestoken worden, de indirect brandbare heeft nood aan een hittebron van buitenaf. Wierookstokjes bijvoorbeeld zijn een vorm van direct brandende wierook.

Wierook kan je op verscheidene manieren gebruiken

Wierook wordt gebruikt voor zijn verschillende eigenschappen, zoals omdat het kalmerend kan werken of spanning kan verlichten. Het kan helpen te ontspannen, positief te denken, de spijsvertering te verzachten, creativiteit aan te moedigen en zelfvertrouwen terug te vinden. Hoe kan je wierook nu concreet gebruiken? Wierookstokjes worden staand of licht schuin aangestoken en gebrand. Eens een wierookstokje goed brandt, wordt de vlam uitgeblazen omdat wierookstokjes bedoeld zijn om te smeulen. Om wierookstokjes te branden heb je ook een wierookhouder nodig, voor losse wierook is dat een wierookbrander. Bij het branden van wierook wordt aangeraden de ruimte voldoende te verluchten.

Met wierook in huis maak je van elke ruimte een religieuze ruimte of een spiritueel plekje. Wil je graag wierook kopen, neem dan zeker een kijkje naar het uitgebreide en gevarieerde aanbod bij Carmelitana. Zo bieden wij onder meer zalfolie op basis van wierook, wierook zelf, diverse soorten wierookstokjes, wierookhouders en wierookbranders.

Ruim aanbod aan wierook en andere religiosa

Ontdek het allemaal in onze webshop