Riet breekt niet

Anders omgaan met stress en negativiteit

Auteur Buttiens Daisy

‘Ik ben een eik, geen gezeik.’ – de eik
Wat we vergeten, is dat ons stresssysteem eigenlijk niet zo werkt. We zijn niet gemaakt om altijd sterk en positief te zijn. Ieder van ons heeft een bepaald niveau van stress dat hij of zij kan verdragen. Blijven we binnen deze grenzen, dan zijn we de beste versie van onszelf. Dan werken we vanuit passie en gedrevenheid, met een blik op oplossingen.
Gaat de stress echter buiten deze grenzen, dan schakelt ons lichaam over op een soort overlevingsmodus. We kunnen dan nog blijven doorgaan, sterk als een eik, maar we worden de slechtst mogelijke versie van onszelf. We werken vanuit stress en onzekerheid, met een focus op problemen en bedreigingen. Niet zo productief.
Dit boek neemt je mee in het wonderlijke mechanisme achter stress en hoe het eigenlijk hoort te werken. De auteurs vertalen de theorie naar concrete en praktijkgerichte handvatten op individueel, team- en organisatieniveau. Maak kennis met het raampje, emotionele diarree, de robotversie van jezelf, het ‘ja, maar’-spel en de dierentuinorganisatie.

‘Ik ben sterk, maar nu even niet.’ – het riet

32,00 EUR

VoorraadGelimiteerde voorraad
AfwerkingPaperback
Dikte160 mm
Publicatieokt 27, 2023
EAN - code9789463374064
CategorieStress/burn-out
UitgeverijPelckmans