Genesis + Exodus + Leviticus + Numeri (4 pak)

Verbond en dialoog; joodse lezing van de Tora

Auteur Sacks Jonathan

Een voordelig 4-pak. Het zijn de eerste vier delen in het vijfdelige standaardwerk bij de Tora. Het resterende deel 5, Deuteronomium, verschijnt eind 2023.
In deze serie legt rabbijn Jonathan Sacks verbanden met de Tora als geheel, met filosofie en wereldgeschiedenis, en met ons persoonlijke leven. Elk essay is afzonderlijk te lezen.

GENESIS vertelt over de betekenis van het leven, doelbewust geschreven als een verhaal. Het gaat over enkele mensen en hun familie. Hun leven is ingebed in Gods schepping en krijgt vorm door persoonlijke relaties en keuzes. Door de verhalen van Genesis voorafgaand aan het boek Exodus te plaatsen, vertelt de Tora ons dat het persoonlijke vóór het politieke gaat.
EXODUS gaat over de geboorte van een natie en het samenleven als volk. Het vertelt over politiek, over de principes die het volk tot eenheid moeten maken: vrijheid, rechtvaardigheid en menselijke waardigheid. Een volk dat in vrijheid wil leven, heeft wetten nodig.
LEVITICUS is dé sleuteltekst van het jodendom. Voor het eerst klinkt het gebod ‘Heb je naaste lief als jezelf’. Mensen worden geroepen heilig te zijn, omdat God heilig is. Het volk ondergaat in de woestijn een drastische verandering: eerst werden ze door God bij de hand genomen; vanaf nu worden ze ingewijd in de heiligheid van het leven, waarbij hoort dat ze zelf verantwoordelijkheid leren dragen.
NUMERI gaat over de reis naar het beloofde land. De weg naar vrijheid is moeilijk en lang. Vrijheid kan niet bestaan zonder orde, moraal en de bereidheid om voor vrijheid te vechten. De reis naar het beloofde land is niet alleen fysiek, maar vooral psychologisch, moreel en spiritueel. De reis duurt zo lang als de tijd die de mens nodig heeft te veranderen.



125,00 EUR

VoorraadOp bestelling
AfwerkingPaperback
Dikte151 mm
Publicatiemei 20, 2022
EAN - code9789493220294
CategorieBijbelstudie
UitgeverijSkandalon uitgeverij b.v.

Over de auteurSacks Jonathan

Ontdek Bijbelstudie 'Exodus'  van Sacks Jonathan  voor maar 29,99 EUR