Deuteronomium

boek van de samenleving

Auteur Sacks Jonathan

Sacks laat zien hoe de verbondspolitiek van de Tora de basis vormt voor onze huidige westerse democratie. Vrijheid is hard werken; we moeten haar voortdurend uitleggen en vernieuwen, bevechten én vieren.
Deuteronomium heeft de vorm van een klassiek verbond tussen twee machthebbers, maar de inhoud is ronduit revolutionair. Het is namelijk een verbond tussen God en mensen, en ze beloven rechtvaardig en trouw te zijn.
In Deuteronomium zet Mozes de verbondspolitiek uiteen. Samenleven in het beloofde vrije land, zo vertelt hij, moet gebaseerd zijn op rechtvaardigheid. Wetten zijn er om ieders vrijheid en welzijn te beschermen.
Samenleven betekent: NIEMAND mag vergeten worden, en niemand staat boven de wet. IEDEREEN plukt de vruchten van de welvaart, en iedereen draagt zorg voor zijn naaste en voor de samenleving als geheel. Nooit meer slavernij!
EXTRA: dit deel bevat UITGEBREIDE REGISTERS bij de hele serie (behandelde thema’s, aangehaalde personen, bijbelverwijzingen). Dat maakt de serie tot een uniek NASLAGWERK BIJ DE BIJBEL.
Dit is het slotdeel van rabbijn Jonathan Sacks’ vijfdelige standaardwerk bij de boeken van Mozes. Hij legt verbanden met de Tora als geheel, met filosofie en wereldgeschiedenis, en met ons persoonlijke leven. Elk essay is afzonderlijk te lezen.

JONATHAN SACKS (1948-2020) was opperrabbijn van Groot-Brittannië, lid van het Britse Hogerhuis, en auteur van vele boeken waaronder ‘Een gebroken wereld heel maken’ en de vijfdelige serie ‘Verbond en dialoog – joodse lezing van de Tora’.

35,99 EUR

VoorraadIn voorraad
AfwerkingPaperback
Publicatiemrt 18, 2024
EAN - code9789492183958
CategorieOrthodoxe traditie
UitgeverijSkandalon uitgeverij b.v.

Over de auteurSacks Jonathan

Ontdek Bijbelstudie 'Genesis'  van Sacks Jonathan  voor maar 29,99 EUR