Leven en dood

Rituelen rond sterven en gedenken

Auteur Mattelaer Johan

Leven en dood. Rituelen rond sterven en gedenken schetst een wereldwijd panorama van hoe de mens eeuwenlang is omgegaan met het mysterie van de dood.
Met open blik en een grote portie nieuwsgierigheid trok dr. Johan Mattelaer de wereld rond. Hij blikt ver terug in de tijd en beschrijft hoe Egyptenaren, Grieken en Romeinen omgingen met de dood. Voor de eigen westerse cultuur duidt hij op de verschillen en gelijkenissen tussen de verschillende godsdiensten, de diepgewortelde schrik voor schijndood, de plagen en epidemieën, de duizenden slachtoffers van zinloos oorlogsgeweld. In verre oorden ontmoette hij volken en culturen die er geheel eigen rituelen op na houden: van grote feesten met veel eten en talrijke genodigden tot herbegrafenissen, van lichamen die hoog op de berg worden achtergelaten ten prooi aan de gieren, weer en wind tot volken die zich hullen in assen en klei en bij elke dode van de clan een vingerkootje offeren ...
Dit boek is geschreven door een arts met een levenslange aandacht en passie voor de mens. Na een carrière als heler en genezer. Maar ook met een blijvend respect voor de beperkingen van de geneeskunde en de eindigheid van het leven.
Lees dit overvloedig geïllustreerd boek over sterven als een ‘ode aan het leven’!
Dr. Johan Mattelaer is uroloog. Hij is auteur van verschillende boeken over geschiedenis, geneeskunde, seksuologie en cultuur.
In samenwerking met Palliatieve Zorg Vlaanderen.

39,95 EUR

VoorraadOp bestelling
AfwerkingPaperback
Dikte195 mm
EAN - code9789464364439
CategorieVragen rond de dood
UitgeverijDe boekenmaker