Jezus en de Joodse wortels van de Eucharistie

Auteur Pitre Brant

In de Mis – in het ‘bloed van het eeuwigdurend Verbond’ – voltrekt Christus de rituelen van het Oude Verbond.
In dit prachtige boek laat Brant Pitre ons ditmet een liefdevol oog voor detail zien. We krijgen waardering voor datgene wat was, waardoor we des te beter zien ‘wat nu is en voor altijd zal zijn’. Een helder, diepgaand en praktisch betoog – niemand mag dit boek missen.”
(Scott Hahn, auteur van Het bruiloftsmaal van het Lam en Tekenen van Leven, beide verschenen bij uitgeverij De Boog).
“In Jezus en de Joodse wortels van de Eucharistie laat Brant Pitre de joodse Schriften en traditie samen het kader vormen voor wat Jezus deed bij het
Laatste Avondmaal. Daarmee geeft hij een nieuwe kijk op het hart van de christelijke geloofspraktijk – de Eucharistie. Door ons naar de joodse wortels van ons geloof terug te voeren reikt Pitre ons een vergrootglas aan waarmee wij het toonbrood, manna, laatste Avondmaal en de diepste betekenis van de Eucharistie met een nieuwe blik kunnen bekijken.
Zijn beheersing van de Schriften en de joodse tradities maakt hem tot de gids bij uitstek voor iedeëen die graag meer inzicht wil krijgen in het hoogtepunt van Jezus’ optreden, het Laatste Avondmaal en de eerste Eucharistie.” (Dr. Tim Gray, President van het Augustine Institute in Denver.)


14,75 EUR

VoorraadOp bestelling
EAN - code9789062570898
CategorieLiturgie/sakramenten

Over de auteurPitre Brant

Ontdek Maria 'Jezus en de joodse wortels van Maria'  van Pitre Brant  voor maar 16,75 EUR