Met noveenkaarsen breng je licht in het leven

Met noveenkaarsen breng je licht in het leven

Wil jij ook graag de hulp inroepen van Heiligen of een moment van meditatie inlassen? Gebruik daarvoor een noveenkaars naar keuze. Laat jouw noveenkaars 9 dagen branden ter nagedachtenis van een geliefde, om sterkte te vragen, of om wensen in vervulling te laten gaan. Bij Carmelitana kan je verschillende noveenkaarsen kopen die helemaal bij jouw gebeden en wensen passen.

Ontdek ons mooie aanbod noveenkaarsen

9 dagen licht met een noveenkaars

De noveenkaars kan je makkelijk herkennen door haar brede cilindervorm, gecombineerd met een doorzichtig omhulsel uit plastic dat meestal een bestickering heeft met Heiligenafbeelding. Zoals de naam het al doet vermoeden, blijft een noveenkaars doorsnee gedurende 9 dagen en 9 nachten branden. Toch bestaan er ook noveenkaarsen die bijvoorbeeld een 6 of 3 dagen brander zijn. Typerend aan noveenkaarsen is ook dat ze een intiem en gezellig licht uitstralen.

Een noveen bidden bij een noveenkaars

Behalve dat een noveenkaars verwijst naar het getal negen, verwijst het ook naar een noveen. Binnen het Christelijke geloof is een noveen geïnspireerd op de periode dat Jezus vroeg aan zijn apostelen om zich voor te bereiden op de komst van de Heilige Geest. Na een periode van negen dagen bidden, daalde de Heilige Geest vervolgens over de apostelen en Maria op Pinksterdag. Zo werd de noveen tot de Heilige Geest het eerste noveengebed.

De brede toepasbaarheid van noveenkaarsen

Noveenkaarsen zijn religieuze kaarsen die zowel in kerken en kapellen gebruikt kunnen worden, maar ook evengoed in huis zoals de woonkamer of living. Noveenkaarsen worden dus niet enkel door gelovigen aangestoken in een geloofsinstanties, maar ook mensen die sommige positieve gedachtes kracht willen bijzetten. Noveenkaarsen kunnen ook als licht gebruikt worden om te helpen bij het nemen van de juiste stappen.

Noveenkaarsen kopen bij Carmelitana

Wil je graag noveenkaarsen kopen, dan ben je bij Carmelitana aan het juiste adres. Wij bieden onder meer noveenkaarsen van de Heilige Theresia, noveenkaarsen van de Heilige Jozef, noveenkaarsen van de Heilige Rita, noveenkaarsen van de Heilige Antonius, noveenkaarsen van Kindje Jezus van Praag, noveenkaarsen van Aartsengel Rafaël, noveenkaarsen van Barmhartige Jezus, noveenkaarsen van het Heilige Hart, noveenkaarsen van Pater Pio, noveenkaarsen van de Heilige Kristoffel, noveenkaarsen van de Heilige Franciscus, noveenkaarsen van Onze Lieve Vrouw van genezing, noveenkaarsen van Onze Lieve Vrouw van de Karmel, noveenkaarsen van Onze Lieve Vrouw van Fatima. Of noveenkaarsen in thema zoals Knopen, Rozenkrans, Goede Raad, Wonderbare medaille, Lourdes, Bewaarengel, Engelen, Onze Vader, Wees Gegroet, Bel-Art noveenkaarsen aan. Kom snel een kijkje nemen en laat je inspireren.

Ruim aanbod noveenkaarsen en andere religiosa

Ontdek het allemaal in onze webshop