De Bijbel online kopen bij Carmelitana

De Bijbel online kopen bij Carmelitana

Wil je graag de Bijbel online kopen, dan ben je bij Carmelitana aan het goede adres. Carmelitana is dé online Bijbelwinkel waar je echt alles rond de Bijbel vindt. Als je dus graag de Bijbel online kopen wil om de teksten te lezen en te ontdekken, dan kan je zeker bij ons terecht. Snuister alvast even door ons aanbod met Willibrordvertalingen van de Bijbel, de Nieuwe Bijbelvertalingen, de Bijbel in gewone taal, andere Nederlandstalige bijbels, Franstalige Bijbels, Engelstalige Bijbels, andere boeken rond de Bijbel, Bijbeldagboeken en apocriefen.

Ontdek het aanbod Bijbels bij Carmelitana

De Bijbel online, het boek van God

Men kan de Bijbel lezen om bijvoorbeeld meer over God, over de mens en de geschiedenis te leren, om zelf een beter mens te worden, of om antwoorden en nieuwe inzichten te vinden. De Bijbel staat voor Gods woord waar we bij Carmelitana dan ook met zorg mee omgaan. Het woord “Bijbel” op zich, is afgeleid van het Griekse woord biblia, wat boeken betekent, vandaar ook de afleiding bibliotheek. De Bijbel is eigenlijk niet één boek, maar is een boek dat meerdere boeken en verhalen verzameld. Zo is de Bijbel opgedeeld in twee delen, zijnde het Oude Testament en het Nieuwe Testament.

De Bijbel vertelt het Oude Testament

Het Oude Testament in de Bijbel omvat boeken die voornamelijk in het Hebreeuws geschreven zijn en is tevens het heilige boek voor de Joden. Het Oude Testament begint met het verhaal over het ontstaan van de wereld en vertelt vervolgens vooral de geschiedenis van het Joodse volk, met daarbij ook de vlucht van de Joden en hun tijd in gevangenschap in Babylon, het huidige Irak. De verhalen zijn die van vroegere profeten waarin zij ook vertellen over de voorspelling van de komt van de gezalfde of de messias. Deze oude geschriften behoren ook wel tot de oudste ter wereld.

De Bijbel vertelt het Nieuwe Testament

Het Nieuwe Testament in de Bijbel is geschreven in het Grieks door de eerste christenen. Het Nieuwe Testament omvat de 4 evangeliën die vertellen over het leven van Jesus aan de hand van zijn apostelen en zijn volgelingen, gevolgd door de Handelingen van de apostelen die ook een verzameling zijn van hun vele brieven, om te eindigen met de Apocalyps van Johannes met de beschrijving van het einde van de wereld. Al deze stukken samen vormen dus de Bijbel.

Kies er een Bijbel online uit die helemaal bij jou past

Er zijn heel veel versies van de Bijbel online te verkrijgen. Welke je best kan kiezen, hangt af van jouw noden en wensen. Zo is er keuze uit de Bijbel in gewone taal die we dagelijks kunnen gebruiken zodat de Bijbel eenvoudig leesbaar is. De nieuwe Bijbelvertaling omvat dan weer een vertaling van de Bijbel opgesteld door een team van bijbelwetenschappers en andere geleerden. De Bijbel Herziene Statenvertaling is een recente versie van de statenvertaling die dicht bij de oorspronkelijke Bijbeltekst blijft en dus nog wel begrijpbaar is maar ook wel al wat meer uitdaging brengt. Daarnaast kan men er ook voor kiezen om een jongerenbijbel of kinderbijbel online te kopen. Deze brengen de Bijbel in begrijpelijke taal op formaat van jongeren of kinderen, aangevuld met de nodige uitleg en illustraties. Zo is ook van de Bijbel Herziene Statenvertaling ook een jongerenbijbel gemaakt. Het team van Carmelitana helpt je graag verder met kennis en advies binnen deze materie zodat jij vast voor jou de beste Bijbel vindt, online of in onze winkel. We heten je alvast van harte welkom.

Breed en gevarieerd assortiment aan Bijbels

Ontdek het allemaal in onze webshop