De muis die katten at

70 raargebeurde verhalen

Auteur Rodari Gianni

Negen uur stipt, de telefoon rinkelt. Het is meneer Bianchi die, ver van huis voor het werk, een verhaaltje zal vertellen aan zijn dochter. En dan gebeurt het. Eigenzinnige personages, onverwachte gebeurtenissen en nooit geziene bestemmingen vullen de kamer. Er verschijnen mierzoete wegen van chocola, aanlokkelijke ijspaleizen, blauwe stoplichten en onzichtbare kinderen. Werkelijk alles is mogelijk.
Gianni Rodari (1920-1980) was leerkracht, journalist, pedagoog en een van de belangrijkste kinderboekenschrijvers van de twintigste eeuw.
De zeventig telefoonverhalen in dit boek behoren tot zijn beste werk. Het is een ode aan de grenzeloze fantasie van kinderen en een uitnodiging om altijd het absurde en verrassende op te zoeken. Met dit creatieve, grappige en ontroerende boek opent Rodari nog steeds de harten van jonge lezers én hun ouders.
Deze klassieker binnen de jeugdliteratuur verscheen voor het eerst in 1962. Het boek is intussen in veertig talen vertaald en nu eindelijk ook in het Nederlands. Rodari won als enige Italiaanse auteur de Hans Christian Andersenprijs.

24,99 EUR

VoorraadGelimiteerde voorraad
AfwerkingHardback
Dikte145 mm
Publicatienov 6, 2023
EAN - code9789464759358
CategorieDivers (+ 12 jaar)
UitgeverijBorgerhoff & lamberigts