Hersen mist

10 manieren om te (over)leven in chaotische tijden

Auteur Weber Jill

Heb jij het gevoel dat je aandacht voortdurend versnipperd is? Weet je aan het einde van de dag niet wat je eigenlijk hebt gedaan? Dan ben je niet de enige. Heel veel mensen hebben, net als jij, last van een gebrek aan focus, of hersenmist. Dit boek geeft tien tips die je helpen de hersenmist te verdrijven.
De wereld om ons heen verandert voortdurend, door corona, door maatschappelijke onrust, door oorlog en door de gevolgen van klimaatverandering. Bijna alles lijkt op losse schroeven te staan. Te midden van die chaos proberen we ons werk te doen en aandacht te besteden aan al die dingen die zo belangrijk zijn. Bovendien zijn de meesten van ons alles niet echt ‘anders’ gaan doen na corona. We rennen en vliegen alsof het 2019 is!
En dan hebben we het nog niet eens over de telefoon als constante aandachtvrager. Als hierbovenop nog life events plaatsvinden, zoals het verlies van een baan of een relatie, de geboorte van een kindje of een verhuizing, dan raakt de aandacht wel heel erg versnipperd. Deze constante versnippering door stress noemen we hersenmist. Jill Weber, klinisch psycholoog en therapeut, beschrijft in tien hoofdstukken evenzoveel strategieën die je helpen je focus weer terug te krijgen en vaste grond onder je voeten te voelen. Van het vergroten van je aandacht tot het verminderen van stress en spanning.
De oplossingen die Weber aandraagt zijn gebaseerd op bekende elementen uit CGT en ACT.

22,95 EUR

VoorraadOp bestelling
AfwerkingPaperback
Dikte142 mm
Publicatieokt 1, 2023
EAN - code9789024456345
CategoriePersoonlijke ontwikkeling
UitgeverijBoom