Begrijp je ook wat je leest?

Drie evangelieverhalen en een oude profeet

Auteur Schmidt Peter

Bekend is niet zelden verraderlijk. De meest vertrouwde verhalen hebben in de loop van hun lange geschiedenis invloeden ondergaan vanuit de cultuur waarin ze werden verteld.
Exegeet Peter Schmidt haalt stof en roet van vele jaren weg. Hij koos vier verhalen die al jaren als een steentje in zijn schoen schrijnen, omdat ze absoluut niet te rijmen zijn met de barmhartigheid van overige Bijbelverhalen.
Begrijp je ook wat je leest? brengt twee bekende parabels, die van de Talenten en van de Onrechtvaardige Rentmeester. In het derde hoofdstuk wordt de al even bekende ontmoeting van Jezus met de rijke jongeling ontleed. Het vierde hoofdstuk waarvan compassio de rode draad vormt, gaat niet over één bepaald Bijbels fragment, maar voert ons terug naar de bijna vergeten maar baanbrekende invloed van het profetenboek dat onder de naam van Amos tot ons kwam.
Het resultaat van zijn vernieuwde kijk is een ‘aha-erlebnis’ zonder weerga.
Peter Schmidt is emeritus professor exegese aan de K.U.Leuven. Bij Sterck & De Vreese verscheen eerder Het Lam Gods. Een verhaal van God en mens.

19,90 EUR

VoorraadIn voorraad
AfwerkingPaperback
Dikte145 mm
Publicatieaug 11, 2023
EAN - code9789464711165
CategorieBijbelstudie
UitgeverijSterck & de vreese

Over de auteurSchmidt Peter

Ontdek Kunstboeken 'Het Lam Gods'  van Schmidt Peter  voor maar 34,90 EUR