Oases in het dagelijks leven

Benedictijnse oefeningen

Auteur Anselm Grun

De centrale vraag van de Benedictijnse Oefeningen luidt: Hoe kan ik God vinden en ervaren en hoe vind ik mijn ware zelf, het eenmalig beeld dat God zich van mij gemaakt hee? En: hoe word ik gezond? De mystieke weg is immers ook een therapeutische weg, die ons naar gezondheid en innerlijke vrijheid wil leiden. Het gaat er daarbij om dat we ons door de Geest van Jezus laten zuiveren en verlichten en door Christus één worden met God en ons meest innerlijke zelf. Aldus Anselm Grün in de Inleiding.
De auteur verstaat de kunst om oude en bekende teksten, oorspronkelijk voor monniken bestemd, op een hedendaagse manier te lezen. Aan de hand van twaalf Bijbelpassages schetst hij heel de groei van de mens die op zoek is naar God en naar zichzelf. Uiteindelijk is het doel een omvorming van de mens zodat hij zichzelf en de anderen met nieuwe ogen kan zien.
Anselm Grün (1945) is monnik van de Benedictijnenabdij in Münsterschwarzach. Zijn boeken zijn in vele landen vertaald en verspreid. Bij Carmelitana verschenen al meerdere van zijn boeken (Spiritualiteit van beneden, Gebed als ontmoeting, Dromen zijn geen bedrog, Creatieve spiritualiteit, Vergeef jezelf, Benedictus van Nursia).

19,95 EUR

VoorraadIn voorraad
AfwerkingPaperback
Publicatiemei 12, 2023
EAN - code9789492434340
CategorieMonastieke traditie
UitgeverijUitgeverij carmelitana (de karmelieten)

Over de auteurAnselm Grun

Ontdek Monastieke traditie 'Spirituele Meesters - Benedictus van Nursia'  van Anselm Grun  voor maar 14,95 EUR