NBV21 Wetenschapsbijbel

met bijdragen over geloof, cultuur en wetenschap

Soms word je tijdens het lezen van de Bijbel geconfronteerd met ingewikkelde, eigentijdse vragen. De NBV21 Bijbel met bijdragen over geloof, cultuur en wetenschap is bedoeld om je daarmee te helpen.
Denk daarbij aan vragen over thema's als duurzaamheid, geweld, wonderen, armoede en rijkdom, en de waarde van menselijk leven. We bieden - bij de Bijbeltekst van de NBV21 - 300 inzichten over geloof, maatschappelijke kwesties en wetenschap, geschreven door 60 wetenschappers met liefde voor de Bijbel. Hiermee kun je zelf je mening vormen en vol vertrouwen in gesprek gaan over thema’s die iedereen raken.
Deze Bijbel is ontwikkeld door het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam.

Prof. dr. Gijsbert van den Brink: "Het mooie van deze uitgave is dat de Bijbellezer handvatten krijgt om met moeilijke kwesties om te gaan, zonder dat we kant-en-klare antwoorden geven."
Prof. dr. Koert van Bekkum: "Ik vind het prachtige van dit project dat we het gesprek faciliteren en niet weglopen voor moeilijke vragen. We nemen hedendaagse inzichten maar ook de Bijbel 100% serieus."
Prof. dr. Arie Zwiep: "De context waarin we leven verandert voortdurend, en daarmee ook de vragen die we stellen. Daarbij speelt de moderne wetenschap een rol, maar maatschappelijke kwesties dragen net zo goed bij aan de spanning die we kunnen ervaren bij het lezen van de Bijbel. Deze uitgave helpt om die spanning te thematiseren en erover in gesprek te gaan. Het geloof is volgens mij juist gebaat bij kritische vragen!"

59,95 EUR

VoorraadGelimiteerde voorraad
AfwerkingHardback
Dikte166 mm
Publicatienov 8, 2022
EAN - code9789089124128
CategorieDe Nieuwe Bijbelvertaling
UitgeverijNbg