Kwetsbare waardigheid

Auteur Gastmans Chris

‘Mag alles wat kan?’ is dé ethische vraag die zich opdringt bij het maken van keuzes aan het begin en einde van het leven. Velen beantwoorden deze vraag met de verruiming van de keuzemogelijkheden voor de patiënt. Anderen verkiezen de toepassing van oude ethische principes. In debatten over abortus en euthanasie staan deze benaderingen lijnrecht tegenover elkaar, met als gevolg dat holle slogans gaan primeren op diepgang. Hierdoor wordt volgens Chris Gastmans de weerbarstige complexiteit van ethische problemen miskend. Ethisch nadenken over leven en dood vereist zorgvuldigheid en diepgang en de aanvaarding dat gemakkelijke zwart-wit-antwoorden niet bestaan.
Kwetsbare waardigheid reikt concrete oriëntaties aan voor het maken van goed overwogen keuzes in verband met prenatale diagnostiek, abortus, vroeggeboorte, euthanasie, ouderenseksualiteit en levensmoeheid. Deze oriëntaties houden het midden tussen een relativistische laisser-faire enerzijds en een principiële rigiditeit anderzijds.
Dit boek is een basiswerk voor hulpverleners, studenten gezondheidszorg en al wie ethisch wil nadenken over moeilijke keuzes aan de uiteinden van het leven.

32,00 EUR

VoorraadOp bestelling
AfwerkingPaperback
Dikte170 mm
Publicatiejun 15, 2021
EAN - code9789463372817
CategorieChristelijke weg naar heling
UitgeverijPelckmans