Het helen van de moederwond

Ontdek je innerlijke moeder

Auteur Webster Bethany

Het helen van de moederwond' onderzoekt de persoonlijke, culturele en wereldwijde gevolgen van intergenerationeel trauma. Het laat zien hoe het van moeder op dochter wordt doorgegeven en hoe we deze destructieve cyclus kunnen doorbreken.
Bethany Webster achterhaalt in dit grensverleggende boek de oorsprong van het trauma van vrouwen. Ze noemt het de moederwond: de systemische onderdrukking en inperking van vrouwen door het patriarchaat. Webster laat zien hoe deze cyclus door verwonde moeders wordt voortgezet, doordat ze onbewust schadelijke overtuigingen en gewoonten aan hun dochter doorgeven en haar niet de veiligheid en ondersteuning kunnen bieden waarbinnen ze haar individualiteit kan ontwikkelen. Het gevolg is dat vrouwen zichzelf klein houden, zich op persoonlijk en professioneel vlak tegengehouden voelen en problemen in relaties ondervinden.
Webster heeft al talloze vrouwen geholpen om hun leven en de relatie met hun moeder te onderzoeken. Ze ondersteunt hen om hun pijn onder woorden te brengen en moedigt hen aan hun ervaringen te delen. In dit boek biedt Webster praktische handvatten aan om na te gaan op welke manier de moederwond in je dagelijks leven tot uiting komt en reikt ze strategieën aan om te helen. Ze geeft stapsgewijs advies om weer in verbinding te komen met je innerlijke kind, te rouwen om de moeder die je nooit hebt gehad en te stoppen met het anderen voortdurend naar de zin te maken, zodat je je pijn en woede uiteindelijk kunt omzetten in heling en zelfliefde.
Bethany Webster is coach en mentor. Ze geeft over de hele wereld lezingen en workshops en biedt online cursussen aan. Met het bespreekbaar maken van hoe de moederwond in het leven van vrouwen tot uiting komt, vult ze een wezenlijk hiaat op in ons begrip van de psychologie en de empowerment van vrouwen. Tientallen jaren onderzoek en Websters eigen helende reis hebben tot haar boek geleid, waarin ze toonaangevend onderzoek naar intergenerationeel trauma, een feministisch perspectief en psychologische kennis combineert met haar eigen verhaal.

26,50 EUR

VoorraadOp bestelling
AfwerkingPaperback
Dikte154 mm
Publicatiejun 18, 2021
EAN - code9789463160551
CategoriePersoonlijke ontwikkeling
UitgeverijUitgeverij mens!