De kracht van gehechtheid

Innerlijk vermogen voor diepgaande relaties

Auteur Heller, Diane Poole

Vanaf onze vroege jeugd ontwikkelen we een eigen gehechtheidsstijl. Alle ervaringen die we opdoen in het contact met onze gehechtheidspersonen zijn medebepalend voor onze relationele blauwdruk, die het sjabloon wordt voor ons emotionele landschap in ons latere leven, onze relaties en hoe we ons over onszelf voelen. Als onze vroege ervaringen warm en veilig zijn en gehechtheidsbreuken worden hersteld, ontwikkelen we een veilige gehechtheidsstijl. Worden onze kinderjaren gekenmerkt door verkeerde afstemming, verwaarlozing of andere traumatische ervaringen, dan zullen we onveilig gehecht raken en verliezen we onze belangrijkste verbindingen - met onszelf, met de fysieke buitenwereld rondom ons en met anderen.
Dr. Diane Poole Heller, pionier op het gebied van de gehechtheidstheorie en traumaverwerking, laat in dit boek zien wanneer gehechtheidswonden ontstaan en hoe we de verbroken verbinding kunnen helen.

Dr. Diane Poole Heller is therapeut, auteur en vooraanstaand deskundige op het gebied van Adult Attachment Theory, de Somatic Experiencing®-methode voor traumaverwerking en een synthese van integratieve helingsmethoden.

24,50 EUR

VoorraadOp bestelling
AfwerkingPaperback
Dikte158 mm
Publicatiemrt 15, 2021
EAN - code9789463160520
CategorieDepressie/psychische problemen
UitgeverijUitgeverij mens!