Wegen naar menselijkheid deel 1 en deel 2

Dieptepsychologische lezing v/h Marcusevangelie

Auteur Drewermann Eugen

Dit tweedelige commentaar op het Marcusevangelie, een moderne klassieker, presenteert Jezus als het authentieke gezicht van de liefde. Hij toont compassie met menselijk lijden en bevrijdt van angst. Drewermann maakt bij zijn uitleg volop gebruik van inzichten uit de dieptepsychologie, de filosofie, andere religies en zijn eigen therapeutische praktijk als psychoanalyticus.
Wegen naar menselijkheid bestrijkt het hele Marcusevangelie. Deel 1 bespreekt Marcus 1-9, deel 2 Marcus 9-16. Het is een vertaling van Das Markus Evangelium (1988). Met een nieuw voorwoord van Eugen Drewermann.
Eugen Drewermann (1940), een vooraanstaande Duitse theoloog, filosoof en psychoanalyticus, is befaamd om zijn dieptepsychologische lezing van bijbelverhalen. Hij benadert religie als de bewuste omgang met reddende oersymbolen. Drewermann is sterk beïnvloed door de psychologie van Jung en de filosofie van Kierkegaard.
Nadat de Katholieke Kerk hem in 1991 als priester en docent op non-actief stelde wegens zijn kritiek op kerkelijke dogma’s, nam zijn invloed alleen maar toe: Drewermann werd Europa’s meest gelezen hedendaagse theoloog. Talloze mensen heeft hij geholpen om God op een nieuwe manier te verstaan en vrij van angst te leven.
“Drewermanns analyse legt de psychologische logica in de verhalen van Marcus bloot en laat de lezers stap voor stap meevoelen met de handelende personen. Dit Marcuscommentaar is een klassieker.”

89,00 EUR

VoorraadOp bestelling
AfwerkingHardback
Dikte160 mm
Publicatieokt 2, 2020
EAN - code9789492183989
CategorieBijbelstudie
UitgeverijSkandalon uitgeverij b.v.

Over de auteurDrewermann Eugen

Ontdek Jezus 'Het geheim van Jezus van Nazaret'  van Drewermann Eugen  voor maar 15,95 EUR