Gids voor lectoren

In 2008 bracht de ICLZ een gids op de markt die zich specifiek richtte tot alle lectoren in de parochies. Deze lectorengids kreeg als titel een citaat uit psalm 51: ‘Heer, open mijn lippen – en mijn mond zal uw lof verkondigen’.



Met deze publicatie verscheen voor het eerst in Vlaanderen een handige gids met concrete, praktische en uitvoerbare tips voor diegenen die in onze vieringen hun stem lenen aan Gods Woord. De lectorengids groeide uit tot een graag gelezen boekje. Het duurde niet lang tot de voorraad uitgeput was – terwijl de vraag bleef.

Om tegemoet te komen aan die vraag brengt de ICL nu een nieuwe voorraad op de markt.



De lectorengids gaat eerst in op de rol van de Schrift in de liturgie, op de spiritualiteit van de lector en de wijze waarop deze ‘in dienst staat van de tekst’ – inclusief een aantal werkmethodes om zich daarin te oefenen.

In een tweede deel verzamelen we een vijftigtal aandachtspunten in verband met klemtonen, intonaties en toonhoogten, lichaamshoudingen, ademen, stappen en zitten, tot en met een heleboel tips die heel eenvoudig toe te passen zijn maar een wereld van verschil maken.

Bijzondere aandacht gaat er in een laatste deel naar de wijze waarop de lector kan omgaan met het bidden van de antwoordpsalm en het bidden van de voorbede.

3,20 EUR

VoorraadOp bestelling
AfwerkingPaperback
Dikte50 mm
Publicatieokt 2, 2017
EAN - code9789461962430
CategorieLiturgie/sakramenten
UitgeverijLicap