Huwelijksformulier (document 7)

Auteur

In opvolging van Amoris laetitia, de exhortatie van paus Franciscus over huwelijk en gezin, schreven de bisschoppen van ons land het afgelopen voorjaar een pastorale brief (Verklaringen van de bisschoppen van België nr. 41). Met deze brief willen zij onder meer inzetten op een stevige en intense voorbereiding op het huwelijk voor de Kerk.

Ondertussen werden het kerkrechtelijke (of canonieke) en pastorale luik van het huwelijksdossier vernieuwd. Het administratieve luik biedt een duidelijk(er) overzicht van de diverse situaties waarin het aanstaande echtpaar zich kan bevinden. Het geeft ook goed aan wat de kerkelijke verantwoordelijken daarbij te doen staat. Het pastorale luik van zijn kant biedt nieuwe kansen om stil te staan bij de christelijke benadering en de gelovige beleving van het huwelijk. Het geeft ook aanzetten om hierover te spreken zowel binnen het koppel als met de verantwoordelijken van de lokale kerkgemeenschap.

De bisschoppen vragen aan de verantwoordelijken van de huwelijkspastoraal in alle bisdommen van ons land om vanaf 1 januari 2018 uitsluitend het nieuwe formulier te gebruiken. Vanaf november 2017 is het nieuwe model van huwelijksdossier verkrijgbaar in alle liturgische centra in Vlaanderen.

1,00 EUR

VoorraadIn voorraad
EAN - code0000085280236
CategorieLiturgie/sakramenten

Over de auteur

Ontdek Divers 'Bel-Art - Armband Wonderbare medaille blauw'  van   voor maar 5,50 EUR