CD Gij bergt de bron des levens - Rouw

Abdij Maria Toevlucht Zundert

Gij bergt de bron des levens. Deze korte geloofsbelijdenis van de psalmist werd het motto voor de CD die de broeders van de abdij Maria Toevlucht u aanbieden. Dit psalmcitaat is in zekere zin ook de samenvatting van de thematiek van deze CD. Op deze CD treft u gezangen aan die in onze gemeenschap worden gezongen bij de uitvaart van een medebroeder: wisselende gezangen uit de requiemmis en psalmen en hymnen uit het dodenofficie. In het verlengde van deze gezangen hebben wij ook aan een medebroeder opdracht gegeven voor deze CD de zogenaamde 'kruiswoorden' op muziek te zetten. Zo ontstond een soort drieluik:
Het eerste deel bevat gezangen van de requiemmis en het dodenofficie.
Deel twee is een verklanking van de kruiswoorden getoonzet voor drie gelijke stemmen. Deze zeven korte motetten worden steeds onderbroken door een instrumentale meditatie van de altviool die als het ware een commentaar en illustratie vormen op de zang.
Het derde en kortste deel bevat enkele gezangen en hymnen die zijn geïnspireerd op de liturgie van paaszaterdag. Daarmee is bewust een verwijzing gecreëerd naar de verrijzenis, de opstanding van Christus als het beslissende moment in de verhouding van God tot de mensheid.
Getuigend zingt de psalmist: 'Gij bergt de bron des levens, in uw licht zien wij licht' (ps.36,10).

16,95 EUR

VoorraadGelimiteerde voorraad
EAN - code7081458039142
CategorieRouw