CD Als ik de liefde niet heb

Gezangen van geloof, hoop en liefde

Abdij Maria Toevlucht Zundert

Deze cd ‘Geloof, Hoop en Liefde’ bevat drie liturgische vieringen gezongen door de monniken van de abdij Maria Toevlucht.

Het zijn vieringen die we kunnen typeren als gebedsdiensten en waarin de gezangen met hun typisch monastieke ‘sound’ zijn ontleend aan de eigen liturgische praktijk van de abdijgemeenschap. Het model is niet hetzelfde als één van de klassieke onderdelen van het monastieke officie, maar is er wel nauw aan verwant.

De kern van de liturgische viering is als een dialoog van woord en antwoord. Klassiek zijn in dit verband de termen lectio, meditatio en oratio geworden. In deze drieslag wordt de liturgie beleefd als gesprek met God. De grondstructuur van alle liturgie is te formuleren als horen, overwegen en antwoorden.

De drie vieringen op deze cd ontlenen hun structuur aan dit uitgangspunt.

Veel gezangen uit onze liturgische praktijk hebben hun weg gevonden buiten de kloosters, met name in de liturgische praktijk van veel parochies. Wij bieden deze cd dan ook aan ter inspiratie van allen die actief betrokken zijn bij de voorbereiding van liturgische vieringen.

16,95 EUR

VoorraadGelimiteerde voorraad
Publicatiejan 1, 2007
EAN - code9789088250057
CategorieReligieus - Nederlands