Het Lukasevangelie

Auteur Noël Filip

Het evangelie volgens Lucas wordt weleens ‘het mooiste boek’ van het Nieuwe Testament genoemd.
Tal van prachtige verhalen en parabels zijn ons alleen bekend dankzij het Lucasevangelie, dat bovendien grote invloed had op de christelijke traditie, iconografie en liturgie. Tijdens de Didachè-studiedagen Bijbel, die jaarlijks in Leuven worden georganiseerd door de Vlaamse Bijbelstichting en de Faculteit voor Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven, werd in augustus 2018 het evangelie van Lucas opnieuw voor het voetlicht gebracht.
De bijdragen van de sprekers werden in dit boek gebundeld. Ze bieden een algemene inleiding op het Lucasevangelie en belichten de persoonlijkheid van de auteur als geschiedschrijver en theoloog. Verder komen specifieke aspecten van dit evangelie aan bod en worden drie belangrijke tekstgedeelten uitvoerig besproken: het programmatische optreden van Jezus in de synagoge van Nazareth, het ‘grote reisverhaal’ en het verrijzenishoofdstuk.
Dit boek is bedoeld voor al wie, beroepsmatig of uit persoonlijke interesse, belangstelling heeft voor de Bijbel en voor hedendaagse geloofsvragen. Het
bevat bijdragen van Jos de Heer, Jaak Janssen, Paul Kevers, Bianca Lataire, Filip Noël, Nico Riemersma, Martijn Steegen en Caroline Vander Stichele.
30,08 EUR

VoorraadOp bestelling
AfwerkingPaperback
Publicatiemei 24, 2019
EAN - code9789463792721
CategorieBijbelstudie
UitgeverijAcco uitgeverij belgië

Over de auteurNoël Filip

Ontdek de Bijbel (- 7 jaar) 'Kijk, mijn Bijbel!'  van Noël Filip  voor maar 9,95 EUR