Paulus

Een biografie

Auteur Wright Tom

Alles wat je ooit over Paulus wilde weten, maar waarvan je dacht dat je er nooit achter zou komen.

Een baanbrekende nieuwe biografie van de apostel Paulus, misschien wel de invloedrijkste schrijver in de geschiedenis van de mensheid.

***

Slechts weinig geschriften uit oude wereld zijn even boeiend als de brieven van Paulus. Je kunt er niet omheen, je moet er iets van vinden. Of je het nu met Paulus eens bent of niet – of je hemzelf nu mag of niet – zijn brieven zijn en blijven persoonlijk en intens. Ze zijn ontroerend en uitdagend, elke zin voegt iets toe en ze vervelen nooit. Maar wie was Paulus zelf? Hoe kon hij zulke brieven schrijven? Hoe kon iemand van wie je nooit zou verwachten dat hij apostel zou worden de oude Griekse en Romeinse wereld zo diepgaand beïnvloeden, dat wij er tot op de dag van vandaag door beïnvloed worden – of we willen of niet? In deze nieuwe biografie gaat Wright op zoek naar de man achter de brieven.

***

Wie was Paulus, de grote apostel? Wat dreef hem? In deze magistrale biografie beantwoordt Tom Wright die vraag. Wie was deze man, die de volgelingen van Jezus eerst opjoeg en doodde en vervolgens één van hen werd – en die daarmee het gezicht van onze cultuur beslissend beïnvloedde? Wright biedt een toegankelijke en diepgaande verkenning van het menselijke en intellectuele drama dat Paulus maakte tot wie hij was. Zo helpt hij ons om de geschriften, gedachten en ideeën van de apostel op een vernieuwende manier te begrijpen. In het schitterende Paulus-portret op het omslag graaft Rembrandt diep in de ziel van Paulus. Tom Wrights biografie is er een even diepgaande als toegankelijk geschreven uitwerking van.

***

Was Paulus verloofd? We weten veel van Paulus, maar veel weten we ook niet. Soms zijn dingen niet te bewijzen, maar wel aannemelijk te maken. Zo acht Wright het heel goed denkbaar dat Paulus bijna getrouwd is geweest, maar dat het huwelijk niet doorging toen hij in Tarsus met zijn ideeën over Jezus aankwam. Ook over de vraag of Paulus nog in Spanje is geweest laat Wright zich voorzichtig positief uit. Evenals over zijn ‘verborgen jaren’ in Arabië, waarnaar verwezen wordt in Paulus’ brief aan de Galaten.

N.T. (Tom) Wright (1948) is een vooraanstaande Britse nieuwtestamenticus. Hij is tevens voormalig bisschop van Durham in de Anglicaanse Kerk (2003-2010); in die periode was hij ook lid van het Britse Hogerhuis. Momenteel is hij als onderzoeker verbonden aan Wycliffe Hall in Oxford.

29,95 EUR

VoorraadOp bestelling
AfwerkingHardback
Dikte161 mm
Publicatieaug 29, 2019
EAN - code9789051945553
CategorieBijbelstudie
UitgeverijUitgeverij van wijnen

Over de auteurWright Tom

Ontdek de Bijbel (- 7 jaar) 'Mijn bijbelverhalen'  van Wright Tom  voor maar 34,95 EUR