DVD Vrouwen uit de bijbel - 4DVD

Ruth - Esther - Maria - Maria Magdalena

Deze unieke filmcollectie vertelt de verhalen van vier vrouwen uit de Bijbel: Ruth, Esther, Maria (moeder van Jezus) en Maria Magdalena van wie het verhaal tot op de dag vandaag tot de verbeelding spreekt. Het zijn allen vrouwen die door hun moed, vertrouwen en hoop nog altijd een voorbeeld zijn.

Ruth
Ruth is niet het type dat bij de pakken neerzit. Er heerst hongersnood in Moab en zowel de man, zwager en schoonvader van Ruth zijn overleden. Als schoonmoeder Naomi teruggaat naar haar geboorteland Israël aarzelt Ruth geen moment. Ze laat alles achter en gaat met Naomi mee, het onbekende tegemoet.
Eenmaal in Bethlehem ontmoet ze Boaz en neemt het leven een verrassende wending.

Esther
De Joodse Hadassa wordt uitgekozen om de nieuwe vrouw van koning Ahasveros te worden en verandert haar naam in Esther. Ze krijgt te maken met de kwaadaardige Haman die van plan is om alle Joden uit te roeien. Om haar volk te redden moet Esther – met gevaar voor eigen leven – de koning voor zich zien te winnen en Haman ontmaskeren.

Maria (Moeder van Jezus)
Maria groeit op in een Joods gezin, viert de bijbelse feesten en kent de profetie over de Messias die zal komen om Israël te verlossen. Dan krijgt ze bezoek van een engel die haar vertelt dat ze de moeder zal worden van deze Messias. Wat volgt is een leven vol onverwachte gebeurtenissen, waarbij Maria steeds meer begin te begrijpen van Jezus' missie op aarde.

Maria (Magdalena)
Als Jezus Maria geneest van bezetenheid, verandert haar leven ingrijpend. De schaamte en hopeloosheid maken plaats voor blijdschap en hoop. Ze volgt Jezus, luistert naar zijn lessen en is getuige van ontelbare andere wonderen. Door Hem leert ze op een nieuwe manier naar mensen en het leven kijken.

17,99 EUR

VoorraadGelimiteerde voorraad
EAN - code9789492189264
CategorieDe bijbel