CoverFront

Nu al voor altijdGeschreven door Körner Reinhard

Schrijf eens een boek over de dood, vroegen heel goede vrienden mij, "en hoe je als mens van deze tijd in een eeuwig leven kunt geloven."
"Daarover zijn genoeg boeken geschreven", reageerde ik, "geel goede boeken, van d hand van heel wat theologen, en daarbovenop ook nog een overvloed aan literatuur over de inzichten die gegroeid zijn uit het moderne onderzoek naar het sterven."
"Maar over hoe jij de dood ziet, waarom jij in het eeuwige leven gelooft, en vooral hoe jij met de gedachte leeft en omgaat dat je ooit zult sterven."
"…en hoe ik met de gedachte leef en omga dat jullie ooit zullen sterven, een aantal van jullie lang voor mij misschien…"
"Ja, daarover zou je moeten schrijven. Het zou een boek moeten zijn, dat niet alleen theologisch gefundeerd is, maar tegelijkertijd beschrijft hoe jij er existentieel en persoonlijk mee omgaat. Zodat mensen ertoe aangezet worden om aan de hand van jouw gedachten ook zelf over d dood na te denken." (uit het VOORWOORD)
Reinhard Körner is in Duitsland bekend door zijn vele boeken en voordrachten. Zijn teksten zijn neerslag van studie en veel evaring als retraitebegeleider. Van hem verscheen ook bij uitgeverij Carmelitana 'Het onzevader' en 'De tijd is rijp: vijf stappen naar een nieuwe wijze van christen zijn'.
In voorraad

Bestel 'Nu al voor altijd'

10,00 EUR

Afwerking
Paperback
Publicatie
jan 7, 2009
EAN - code
9789076671697
Uitgeverij
Carmelitana