Wat alzheimer met je doet

Met ervaringsverhalen en praktische informatie

Auteur Teeuw Alfred

De ziekte van Alzheimer neemt epidemische vormen aan.
Inmiddels lijden meer dan 300.000 ouderen aan deze vorm van dementie. Bijna iedereen komt daardoor wel met deze ziekte in aanraking. Dat doet een groot appèl op de onderlinge zorgzaamheid, want dement worden betekent nogal wat.

In dit nieuwe deel in de serie '''Wat ... met je doet' beschrijft dr. Alfred Teeuw, verpleeghuisarts en theoloog, op een heldere en respectvolle manier de grote gevolgen van deze aandoening.
Hij brengt het gehele traject van de ziekte, van de eerste tekenen van vergeetachtigheid tot en met het levenseinde, in kaart om duidelijk te maken wat Alzheimer met de persoon in kwestie en met zijn omgeving doet. Niet alleen ouderen, maar ook mensen van middelbare leeftijd kunnen aan Alzheimer lijden. Hun huwelijk, werkkring en sociale relaties raken daardoor totaal ontregeld.
Aan de hand van diepte-interviews en veel praktijkvoorbeelden neemt hij de lezer mee in de mistige wereld van Alzheimer en reikt hij handvatten aan om samen met de demente naaste tastend en zoekend een weg te gaan.

Dr. A.A. Teeuw (1960) is als specialist ouderengeneeskunde (verpleeghuisarts)
verbonden aan verpleeghuis Salem in Ridderkerk. Hij is betrokken bij kleinschalige
woonprojecten voor demente ouderen en geeft advies aan ouderen die nog thuis
wonen. Daarnaast heeft hij theologie gestudeerd.

18,99 EUR

VoorraadOp bestelling
AfwerkingPaperback
Dikte135 mm
Publicatiesep 25, 2014
EAN - code9789023928218
CategorieOuder worden