Weerbarstige spiritualiteit

Het denken van Michel de Certeau

Auteur Bocken Inigo

Het denken van Michel de Certeau, de huistheoloog van paus Franciscus
Michel de Certeau (1925-1986) is één van de belangrijkste inspiratiebronnen van paus Franciscus. Onder andere in zijn historische toespraak over de vrijheid van godsdienst in Philadelphia citeert de paus woordelijk uit het werk van deze ordegenoot. Toevallig is dit niet. Want zoals Paus Franciscus is ook Michel de Certeau op zoek naar onverwachte plaatsen waar het christendom uitdagend en bevrijdend present is in een wereld die beheerst wordt door de macht van geld en door sociale onderdrukking.
Wie was Michel de Certeau en waarin ligt de actualiteit van zijn denken? In dit boek gaan de auteurs op zoek naar de diepere intellectuele en spirituele drijfveren van deze intrigerende denker.

Inigo Bocken (1968) is als wetenschappelijk directeur van het Titus Brandsma Instituut en docent Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen verbonden aan de Radbouduniversiteit Nijmegen.
Eveline van Buijtenen (1980) studeerde religiewetenschappen aan de Radbouduniversiteit Nijmegen en doet momenteel onderzoek naar maatschappijkritische bewegingen, vanuit het denken van Michel de Certeau.

19,90 EUR

VoorraadOp bestelling
AfwerkingPaperback
Dikte135 mm
Publicatienov 30, 2016
EAN - code9789089721525
CategorieModerne theologie
UitgeverijBerne media

Over de auteurBocken Inigo

Ontdek Filosofie 'Wederkerigheid'  van Bocken Inigo  voor maar 12,99 EUR