DVD Les 19 bienheureux martyrs d'Algérie - 2DVD

Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor degenen die je liefhebt" (Johannes 15:13). Dit woord van Christus vat het hele leven samen van de 19 katholieke monniken en nonnen, die tijdens het "donkere decennium" van de jaren negentig in Algerije werden vermoord en op 8 december 2018 in Oran zalig werden verklaard.Ze hadden ervoor gekozen om te blijven terwijl ze wisten dat ze bedreigd werden. Voor hen was het offeren van hun leven aan God in het godgewijde leven inderdaad onlosmakelijk verbonden met het offeren van hun leven aan Algerije en aan de Algerijnen.
Via de film "Témoins du plus grand amour" gaan we op bedevaart naar de plaatsen waar ze woonden: Algiers, Tizi-Ouzou, Tibhirine en Oran, in het gezelschap van degenen die hun leven deelden of vandaag in hun voetsporen treden.
Onder deze 19 religieuzen bevinden zich de monniken van Tibhirine: in "Sept Frêres pour l'Eternité", wijzen zij ons de weg van eenheid tot aan het gemeenschappelijke offer. Door samen de getijden zeven keer per dag te lezen en broederlijke bijeenkomsten, groeien de cisterciënzergemeenschappen dag na dag naar een diepe eenheid.
Deze ervaring uit het monastieke leven nodigt ieder van ons uit om de liefde van God te beantwoorden door de dagelijkse gave van ons leven.
Met het uitzonderlijke getuigenis van broeder Jean-Pierre Schumacher, de laatste overlevende van de monniken van Tibhirine.
Speelduur 1u10

12,95 EUR

VoorraadGelimiteerde voorraad
EAN - code3700226530868
CategorieDocumentaires